Теорија, методика и пракса рукомета

Predmetni nastavnik: Prof. dr Damjan Jakšić

e-mail: damjan.jaksic@uns.ac.rs

Predmetni saradnik: Asis. Stefan Maričić, MSc.

e-mail: stefan.maricic@uns.ac.rs

Kabinet: broj 75, prvi sprat

Konsultacije: Po dogovoru mejlom. Klikni ovde.

 Obaveštenja školska 2023/24.

 Ispitne radove predati najkasnije do ponedeljka, 15.04, do 14h.

 

✭ Verifikovane članke možete videti: ovde.

Prezentacije sa predavanja možete videti ovde: prezentacija 1;

Spisak već anketiranih ekipa možete videti: ovde.

✭ Kalendaru prakse možete pristupiti ovde, a prijavljivanje za slobodne termine na mejl predmetnog saradnika.

 

 

Često postavljena pitanja:

Koje kriterijume moraju zadovoljiti članci da bi bili uzeti u razmatranje? Potrebno je pronaći tri članka koji obrađuju lateralizaciju (poželjno mernim instrumentom Edinburgh Handedness Inventory, Rukomet, timski sportovi), ceo tekst u .pdf-u, ne stariji od 10 godina. Pre slanja potrebno je uporediti pronađene članke sa člancima iz dropfoldera (DF) i tek ako članak nije u DF, poslati na verifikaciju.

Da li mogu poslati linkove? Ne, isključivo pun tekst u .pdf-u.

Da li da šaljem članke jedan po jedan na verifikaciju? Ne, kada ste sigurni da članak već nije upotrebljen, pošaljite sva tri članka odjednom.

Da li mogu prevode rada dostaviti mejlom? Ne, ispitni rad se dostavlja u fah nastavnika na portirnici u papirnoj formi, u spirali.

Teško mi je da se snađem u DF. Da li mi možete pojasniti kako lakše da obavim zadatak? Svi članci u DF su sortirani prema početnom slovu prezimena prvog autora. Dakle, kada nađete interesantan članak koji želite da prevodite, uporedite prezime prvog autora (po potrebi preuzmite članak iz DF) i tek potom, ako se uverite da nije iskorišćen, pošaljite na verifikaciju.

Da li mogu da anketiram izabrani klub? Pre nego što pošaljete zahtev za anketiranje izabranog kluba, proverite da li je već neko od kolega anketirao taj klub koji ste nameravali. Ukoliko se ne nalazi na listi možete započeti anketiranje uz prethodno odobrenje predmetnog saradnika.

 

ВРХ