Реч декана

dekanm

Поштовани студенти, колеге и пријатељи,

У својству декана Факултета, заједно са нашим тимом, срдачно вас поздрављамо на интернет презентацији наше институције. На овом вебсајту можете пронаћи обиље информација о нашим академским и научним делатностима, студијским програмима, библиотечким ресурсима и другим аспектима нашег рада. Циљ нам је да вам омогућимо прегледан и лак приступ свим неопходним детаљима о нашој установи.

Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду баштини богато просветно и спортско наслеђе овог региона. Ова година нам доноси посебну радост, јер са поносом и великим ентузијазмом обележавамо пет деценија нашег постојања. Наша институција, која сведочи времену, представља и неоспорни стуб у развоју спорта и физичког васпитања у нашој земљи. Кроз различите епохе, Факултет спорта и физичког васпитања није само обезбеђивао висок степен образовања, већ је и био ковач талената, извор иновација и оаза аутентичних спортских вредности.

Педесет година представља период у коме су генерације студената, професора и запослених заједно обликовале ову високошколску институцију, утискајући дубоки печат на њен идентитет. Наша мисија је да се бавимо квалитетном и свестраном едукацијом студената, научним истраживањима признатим у међународним круговима, подстичемо креативност младих, и постојано радимо на подизању квалитета и одржавању стандарда модерног образовног програма.

У овом временском периоду, стекли смо престиж као једна од водећих високошколских институција на Универзитету и региону, пре свега због наших достигнућа у образовању и научно-истраживачком раду. У образовном сегменту, наш главни циљ је осигурање највиших академских стандарда за студенте и пружање образовних програма који су усклађени са потребама савременог и глобалног тржишта рада, пружајући студентима како теоријска знања, тако и практичне вештине.

Драги студенти, уколико одлучите да упишете студије на нашем Факултету, имаћете сигурност да ћете, кроз наш наставни програм и уз подршку свих мојих поштованих колега, имати могућност да развијете свој потпуни потенцијал. Биће вам очигледно да сте одабрали специјалност која најбоље одговара вама, а кроз наше програме усавршавања успешно ћете савладати све битне вештине у области спорта и физичког васпитања.

У нашој жељи да вам пружимо подршку за успешан напредак у вашој изабраној професији у будућности, срдачно и са великим спортским духом вас поздрављам испред Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

Проф. др Патрик Дрид, декан

 

ВРХ