ФСФВ најбоље рангиран на УНС

Факултет спорта и физичког васпитања најбоље рангиран међу факултетима на Универзитету у Новом Саду по броју научних радова објављених у часописима са СЦИ листе

            Током 2019. године Факултет спорта и физчког васпитања потигао је сјајне резултате у научно - истраживачком раду. У званичном годишњем извештају Универзитета у Новом Саду, достављеном Покрајинском секретаријату за високо образовање и научно истраживачку делатност, АП Војводине представљени су подаци о научно – истраживачком  раду и достигнућима сваког факултета и института, појединачно, у овој области. 

            На нивоу Универзитета у Новом Саду наш факултет је доспео на прво место, у рангу факултета, по броју објављених научних радова у часописима са СЦИ листе, са укупним коефицијентом 1.29, док је међу институтима, Институт за прехрамбене технологије, на првом месту према постигнутим научним резултатима и  укупним коефицијентом 1.32.

            Овакав успех факултета још никад није забележен до сада, стога смо веома поносни и захвални нашим професорима, асистентима, сарадницима и студентима који су допринели својим преданим и тимским радом овако високом позиционирању факултета у рангу са најбољима у области науке на Универзитету у Новом Саду.

zgrada fakulteta

ВРХ