Нове могућности у оквиру Ерасмус+ програма

Нове могућности у оквиру Ерасмус+ програма

На Универзитету у Новом Саду је 31. октобра 2018. године одржан Информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма. Целодневни програм у организацији Националне Еразмус+ канцеларије – Фондације Темпус, и као део Еразмус+ недеље која је од 29. октобра до 2. новембра 2018. године обухватила серију информативних дана Србији.

На две паралелне сестије у Ректорату Универзитета у Новом Саду и на Филозофском факултету представљене су детаљније информације о могућностима аплицирања у оквиру Еразмус+ програма. Поред нових информација у вези са положајем Србије у Еразмус+ програму, презентације су обухватиле детаљније информације о пројектима мобилности, стратетешких партнерстава и изградње капацитета у области високог образовања, CEEPUS програму, Еразмус Мундус заједничким мастер програмима, Жан Моне активностима, као и о пројектима мобилности и стратешких партнерстава у области младих и омладинских радника, школа и општег образовања, стручног образовања и образовања одраслих, уз представљање примера добре праксе.

У оквиру Информативног дана, у Ректорату Универзитета је одржан радни састанак руководстава Универзитета, факултета и института са директорком Националне Еразмус+ канцеларије – Темпус фондације Маријом Филиповић Ожеговић. Након уводне речи проректора за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду проф. др Дејана Мадића, директорка Темпус фондације је одржала презентацију о новинама које се могу очекивати од октобра 2018. године у оквиру Еразмус+ програма, са посебним освртом на промену статуса Републике Србије у ЕУ програму финансирања образовања (Erasmus+ KA1/KA2/KA3; IPA). Састанку је такође присуствовала проректорка за наставу проф. др Сања Подунавац Кузмановић, као и представници факултета и института Универзитета у Новом Саду. Нагласак будућих активности и аплицирања Универзитета у Новом Саду је и усвојена одлука о додели Еразмус повеље за високо образовање, која отвара нове могућности и перспективе универзитета у целини.

Erasmus2.jpgErasmus1.jpgErasmus3.jpg

ВРХ