Гостовање др Небојше Трајковића факултету спортских наука у Порту

Гостовање  др Небојше Трајковића факултету спортских наука у Порту

 

Током октобра месеца, асистент на Факултету спорта и физичког васпитања – др Небojша Трајковић, боравио је на Факултету спортских наука у Порту (Faculty of Sports (FADEUP), Порто, Португал) као део  Ерасмус+ програма мобилности. На најновијој Шангајској листи, Факултет спорта Универзитета у Порту, заузима високо место и налази се на 34. месту међу најбољим институцијама у области спорта широм свиета.

У вишедневним активностима др Трајковић је са професорома разматрао могућности и перспективе у будућим односима два факултета. Незванично је договорена посета делегације факултета у предстојећим месецима. 

Такође је интересантна чињеница да на факултету тренутно борави Јелена Стевановић из Србије у оквиру “FOIE GRAS” пројекta под називом Physical activity and NAFLD (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease) под менторством професора José Magalhães.

Др Трајковић је одржао два предавања запосленима и студентима докторских студија :

- Promotion of exercise interventions in children: Is there a critical period?

- The benefits of recreational team sports in middle-aged and older adults

Ова и остале мобилности које остварују наши запослени мапирају Факултет спорта и физичког васпитања и постављају га на видљивије место у спортској науци, а уједно отварају нове могућности и шансе за студенте свих нивоа студија за изградњу каријере.

 

tr1.jpg

tr2.jpg

tr3.jpg

ВРХ