Одржан успешан састанак са представницима Педагошког универзитета у Нижњем Новгороду, Русија

Успешном састанку о предстојећој сарадњи одржаном 02.02.2018. године у ректорату Универзитета у Новом Саду присуствали су проректорка за науку проф. др Снежана Смедеревац, декан нашег факултета проф. др Дејан Мадић, декан Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић и проректор Педагошког универзитета "Кузма Мињин" проф. др Михаил Соловљев и декан Факултета спорта и физичког васпитања проф. др Денис Вороњин.

Делагација Државног педагошког универзитета у Нижњем Новгороду посетила је ректорат Универзитета у Новом Саду са циљем успостављања сарадње, а посебно сарадње са Факултетом спорта и физичког васпитања и Педагошким факултетом. Овај универзитет основан је 1911. и до данас је  је покренуо више од 150 студијских програма са 1000 нових професора. Један је од најстаријих педагошких универзитета у Русији. Универзитет је добио име по руском трговцу и хероју руске историје Кузма Мињину, у 17. веку (у одбрани Русије од пољске инвазије), и смештен на ушћу две реке, Волге и Оке.

Кузма Мињин Педагошки универзитет обухвата 6 факултета (основне, мастер и докторске студије) са више од 12.000 студената у 26 области високог и стручног образовања.

Факултет физичког васпитања и спорта који је у саставу овог универзитета основан је 1947. године, и најстарији је факултет ове области у том региону.

Обухвата 3 катедре:

  1. Катедра за теоријске основе физичке културе
  2. Катедра физичке културе
  3. Катедра за физичко васпитање и спорт

 

ВРХ