Округли сто „Утицај пројектних циклуса на развој науке у Србији“

Матица српска, Огранак у Новом Саду Српске академије наука и уметности и Универзитет у Новом Саду заједнички организују округли сто „Утицај пројектних циклуса на развој науке у Србији“ 13. новембра 2017. године с почетком у 12 часова у амфитеатру Централне зграде Универзитета у Новом Саду (Ректорат).

Уводна излагања на округлом столу одржаће проф. др Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, доц. др Исидора Бјелаковић, Филозофски факултет, проф. др Сергеј Остојић, Факултет спорта и физичког васпитања и проф. др Срђан Рончевић, Природно-математички факултет. Модератор округлог стола биће академик Стеван Пилиповић, председник Огранка у Новом Саду Српске академије науке и уметности.

На скупу ће бити представљене следеће кључне теме: значај основних истраживања, критеријуми за изврсност у науци, проблем финансирања у науци, ангажовање младих у истраживањима и отворени приступ у науци.

Округли сто „Утицај пројектних циклуса на развој науке у Србији“ представља наставак серије скупова у заједничкој организацији Матице српске, Огранка у Новом Саду Српске академије наука и уметности и Универзитета у Новом Саду.

ВРХ