ОДЛОЖЕН ПОЧЕТАК ЛЕТЊЕГ СЕМЕСТРА

ОДЛОЖЕН ПОЧЕТАК ЛЕТЊЕГ СЕМЕСТРА ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ ГРИПА!

Сaглaснo oдлуци Влaдe Рeпубликe Србиje дoнeтe пo прeпoруци Mинистaрствa здрaвљa, збoг eпидeмиje грипa нaстaвe нeћe бити  до  25. фeбруaрa, у пoнeдeљaк.

Успешна сарадња са Факултетом за здравствене науке  Универзитета у Печују

Током јучерашњег дана успешно је реализована  посета представника Унверзитета из Печуја, факултета за науке о здрављу. Циљ посете је био потписивање два важна споразума: Споразум о партнерству за предстојећу међународну научну  EQOL конференцију и споразум о међуиститиуционалној сарадњи и разумевању у тежњи ка остварењу заједничких активности и пројеката у наредном периоду.

Представници Универзитета у Печују, проректор за међуанродну сарадњу проф. др Jозеф Бетлехем,  декан проф. др Aч Понграц и проф.

dr Laslo Ratgeber су након посете декану проф. др Небојши Максимовћу и продекану за науку проф. др Сергеју Остојићу обишли факултет и кампус универзитета, те се заједно са домаћинима упутили у ректорат. У ректорату је делагацију дочекао ректор проф. др Дејан Јакшић и проректор за међународну сарадњу проф. др Дејан Мадић. Након конструктивних разговора гости су дочекани и у секретаријуату за високо образовање и научно истраживачку делатност, АП Војводине, те смо зајденички припремили идеје за мултидисциплинарне пројекте и планове за предстојећи годину и наредне сусрете.

Овим путем се захваљујемо ректорату Универзитета у Новом саду и Покрајинском секретаријату за високо образовање и научно истраживачку делатност на свесрдној подршци и спремности за учешће у предстојећој сарадњи са Универзитетом у Печују.

pecuj3

Одржана традиционална Светосавска академија

Дванаест година за редом, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду традиционално организује Светосавску академију у част нашег великана и просветитеља. Непосредно пре Свечане академије, отац Горан Димић је извршио обред  резања славског колача и освећивања кољива у присуству декана факултета проф. др Небојше Максимовића, Покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зорана Милошевића као и продекана за финансије проф. др Марка Стојановића.

Светосавску академију у недељу 27.01.2019. године у 20 часова је отворио декан факултета, проф. др Небојша Максимовић, који је свима срдачно пожелео добродошлицу.

Овогодишњу беседу читао је проф. др Ђорђе Ђурић, генерални секретар Матице српске и ванредни професор за ужу научну област Историја модерног доба, Одсек за историју, Филозофски факултета Универзитета у Новом Саду. Традиционално као и сваке године кумство је предато, а овога пута уваженом професору Борису Поповићу коме је припала ова ласкава дужност.

Студенти Факултета Тамара Зличић и Сања Дунђерски су кроз рецитал подсетили на живот нашег просветитеља како бисмо нешто научили из његовог пута и применили то данас.

Најбољи студент Факултета ове школске године су колегиница Анђела Филиповић, Огњен Ивковић и Јагода Зечевић који су примили пригодне поклоне, а Светосавски златник Факултета спорта и физичког васпитања за укупан наставни и ненаставни учинак, као и хуманитарни рад, добила је наша драга професорица Вишња Ђорђић.

Пред сам крај свечаности Хор „Орфелин“ под диригентском палицом Тамаре Петијевић је затворио свечаност, након чега су нам се гости придружили на коктел послужењу испред великог амфитеатра.

https://www.youtube.com/watch?v=RmzCynv0e6g

slika1

slika2

ПОДЕЛА ПАКЕТИЋА ДЕЦИ СА КОСМЕТА

Студенти нашег факултета заједно са осталим колегама из Новог Сада као и са колегама са Универзитета из Београда, Ниша, Краљева,  Крагујевца, Врања и Косовске Митровице посетили су децу широм Космета поводом Хуманитарне акције " КОСМЕТУ НА ПОКЛОН ОД СТУДЕНАТА". Наиме од 10. до 13. јануара 2019. године упркос ситуацији која се дешава у јужном делу наше земље студенти су обишли велики број  угрожених места како у северном тако и јужном делу Косова и Метохије као што су Вељи Брег, Ново Брдо, Клокот, Врбовац, Ораховац, Гораждевац, Осојане, Зубин Поток осим тога посетили су и Српске Светиње попут Манастира Грачанице, Бањске, Св. Архангела, Високих Дечана, Пећке Патријаршије и цркве Св. Димитрија и Пресвете Богородице како би подарили деци разних узраста пакетиће за Божићне и Новогодишње празнике.

Током тромесечне акције приликом које смо организовали разне активности за прикупљање како сланиша и слаткиша тако и школског прибора, одеће и играчака студетни су прикупили значајан број пакетића, око осам стотина, те обрадовали велики број малишана широм Космета. Овом приликом желимо да се захвалимо свим студентима нашег факултета, а заиста их је било много, као и професорима  Факултета спорта и физичког васпитања који су се одазвали нашим акцијама те заједничким снагама прикупили највећи број пакетића уз Правни факултет из Новог Сада.
Ово је заиста постала традиција која нас све уједињује, спаја и враћа коренима, буди у нама пркос, понос и родољубље. Путовање на Косово и Метохију - обилазак енклава које су у 21. веку без струје, воде, разговор са дечицом и мештанима који нас на најлепши могући начин дочекују, обилазак најзначајнијих српских манастира и светиња показује да студенти са врло ограниченим средствима, подршком и помоћи успевају да четврту годину за редом обрадују малишане у јужној покрајини и улепшају им празнике. У исто време, подигнута је свест људима о важности косовско - метохијског питања.
Посебна захвалност свим људима добре воље који су допринели да ова акције успе и још једном показали да дечији осмех нема цену.

СТУДЕНТИ СУ УСПЕЛИ!

Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања.

IMG 3276 9

IMG 3897 9

IMG 3282 9

IMG 3290 9

IMG 3505 9

IMG 3516 9

IMG 3160 9

IMG 3714 9

IMG 3910 9

IMG 3942 9

IMG 3947 9

IMG 4050 9

ANKETA POVODOM UREĐENJA JAVNOG PROSTORA ISPRED FAKULTETA

ANKETA POVODOM UREĐENJA JAVNOG PROSTORA ISPRED FAKULTETA

Drage kolege, pred vama se nalazi kratak upitnik sastavljen od 3 pitanja pomoću kojeg želimo da čujemo vaše mišljenje povodom uređenja javnog prostora ispred fakulteta. Naime između pešačke staze i Spensovih garaža nalazi se neiskorišten javni prostor koji bismo želeli da uredimo i omogućimo svim studentima da provode svoje slobodno vreme u mnogo lepšem i prijatnijem ambijentu.
Projekat sam po sebi nije uopšte jednostavan i iziskuje ispunjavanje mnogih uslova, između kojih jeste i anketiranje samih studenata.

Tim povodom molimo sve studente da izdvoje minut svog vremena  te pogledaju idejno rešenje i  popune anketu, kako bismo zajedničkim snagama omogućili realizaciju samog projekta.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZ3ydDfz37oRoDV2p2FR8m7GkDcVy6jmE3ycvK_yewrwtHLg/viewform?fbclid=IwAR1wSv9deGbak71nYG7UOjPlW-n-wl1DIgUyQamC9XiqqlfAM1L_ni9HleU

Unapred vam se zahvaljujemo,
Studentska asocijacija FSFV.

 

1

Srećna nova godina!

nova godina

Гостовала је доц. др Сандра Раденовић

У уторак 18.12.2018. у оквиру наставе из обавезног предмета Социологија са социологијом спорта, гостовала је доц. др Сандра Раденовић Факултет спорта и физичјог васпитања универзитета у Београду и одржала предавање под називом „(Био)етика и социологија спорта“.

Предавање је било интерактивно конципирано, а доц. др Сандра Раденовић је на бројним примерима студентима прве године ОАС предочила комплексну проблематику (био)етике најпре са теоријског аспекта, приближивши им потом тему бројним примерима из света спорта. Присуство, заинтересованост и бројна питања која су студенати нашег факултета поставили гошћи потврдили су значај и актуелност теме.

 

sandra radenovic 2

sandra radenovic 3

 

Министарство омладине и спорта обавештава студенте да је у суботу, 1. децембра 2018. године расписан Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2018/19. годину.

Текст конкурса, који је данас објављен и у дневном листу „Информер“, обавезан образац за конкурисање и преосталу обавезну конкурсну документацију можете преузети ОВДЕ.

Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2018/19. годину биће отворен до 31. децембра 2018. године.

Од дана од када је основан 2008. године, Фонд је доделио преко 26000 награда и стипендија студентима и ученицима средњих школа у вредности од 6,8 милијарди дина

информације на сајтуЧ

www.fondzamladetalente.rs

16. Međunarodna naučna konferencija

„Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“

u organizaciji Crnogorske sportske akademije i u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore

16. Međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ u organizaciji Crnogorske sportske akademije i u saradnji sa Fakultetom za sport I fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, održat će se u Dubrovniku od 4. do 7. aprila 2019. godine.
U sklopu navedene Konferencije Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu će učestvovati kao partner Konferencije i obezbijediti određeni broj učesnika nastavnika i studenata Fakulteta.

U nastavku više informacija o samoj Konferenciji dok detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnoj stranici konferencije

http://csakademija.me/conference/

“Autori mogu podnijeti abstrakte radova, već od 1. avgusta sve do 1. decembra. O prihvatljivosti radova biće obaviješteni 15. januara 2019. Rok za ranu prijavu za predstavljanje autora je 1. februar 2019, dok je krajnji rok 15. februar. 2019.

Konferencija će, kao i prethodnu deceniju i po, biti fokusirana na aktuelne teme iz svih oblasti sporta i sportske medicine – uključujući psihologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku i neuromuskularnu medicinu. Učesnici će prijavljivati i sve moguće teme iz oblasti sportske nauke.

Najbolji radovi s Konferencije biće objavljeni u naučnim časopisima „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM)“ i „Sport Mont“, a kao poseban kvalitet Konferencije očekuje se učešće velikog broja master i studenata doktorskih studija, koji će biti u mogućnosti da preko raznih projekata iskoriste priliku da budu na CSA konferenciji.”

Наука за привреду

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду је 06.12.2018. године учествовао на другом по реду сајму “Наука за привреду” који је организован од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научно-истраживачку делтаност АП Војводине. Отварање и поздрав учесницима упутио и Покрајниски секретар проф. Др Зоран Милошевић а штанд факултета су заједно посетили декан проф. др Небојша Максимовић, проректор проф. др Дејан Мадић као и професори проф. др Горан Васић, доц др Раденко Матић, проф. др Борис Поповић, проф. др Вишња Ђорђић и проф. др Марко Стојановић.

Током сајма одвијале су се предавачке сесије на којима су представници факултета проф. др Вишња Ђорђиц и проф. др Марко Стојановић указали на нове трендове у спортској науци као и прилике за сарадњу са различитим установама у образовању, здравству и привреди. У одвојеним састанцима са представницима основних и средњих школа као и геронтолошких центарта са подручја Војводине, наши професори су отворили нове хоризонте у будућој сарадњи и планирању разлчитих пројеката.

Волонтери Студнетске асоцијеције ФСФВ су на најбољи могући начин све госте и заинтересоване упутили о тренутним и будућим пројектима и активностима факултета где се посебно издваја Међународна конференција ЕQОЛ 2019 коју наш факултет орагнизује у априлу следеће године.

Представници факултета су и овом приликом исказали задовољство организацијом сајма као и надом да ће остварени контакти и састанци донети добробит свима у погледу приближавање науке и привреде.

sajam2

sajam3

sajam4

sajam5

Космету на поклон

Приближавају се новогодишњи и божићни празници, традиционално, то је време када осим на себе треба мало мислити и на друге. Хуманост је једина ствар која буди оно људско у савременом човеку. Управо због тога потекла је иницијатива са Новосадског Универзитета за спровођење акције „Космету на поклон“.

Ову иницијативу, подржала је и Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања те организовала хуманитарно друштвено вече на нашем факултету.
Поводом саме акције студенти Универзитета у Новом Саду, као и сами професори, имали су прилику да се у нашој великој сали опробају у активностима као што су стони тенис, шах, фифа 2на2, асоцијације и квиз знања. Циљ наше хуманитарне акције јесте прикупљање посластица, играчака и школског прибора за пакетиће који ће бити лично подељени деци са територије Северног Косова.

Сви људи добре воље могу своје прилоге у виду горе наведених ствари донети у канцеларију Студетнске асоцијације Факултета спорта и физичког васпитања. Акција траје до новогодишњих празника, а за више информација можете нам се обратити и путем е-маил:

studentska.asocijacija.fsfvns@gmail.com

Још једном позивамо све људе да пробуде оно хумано у себи те помогну колико су у могућности јер ваше мало некоме може значити много.

Ваша Студентска асоцијација.

 

DKP 0047 900

 

DKP 0032 900

 

DKP 0051 900

 

DKP 0084 900

DKP 0103 900

DKP 0128 900

DKP 0169 900

DKP 0307 900

 

 

У оквиру припрема за реализацију краткорочног пројекта од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини у 2018. години, професор др. Борис Поповић боравио је током новембра месеца на Факултету спортских наука у Гранади – Шпанија (Facultad de Ciencias del Deporte, Universidad de Granada – UGR). На најновијој Шангајској листи, Факултет спортских наука Универзитета у Гранади, заузима високо место и налази се на 50. месту међу најбољим институцијама у области спорта широм света.

Покрајински пројекат под називом „PREFIT“ – предлог нове батерије тестова физичког фитнеса код деце предшколског узраста, др Поповић реализује у сарадњи са еминентним професорима, Франциском Б. Ортегом, као и Џонатаном Р. Руизом, изузетно цењеним истраживачима из области физичког фитнеса како предшколске, тако и школске деце и омладине. Током вишедневних активности, др Поповић разговарао је, између осталог, и о могућностима проширења сарадње наша два Факултета и на друге Факултете спортских наука са простора југоисточне Европе у области истраживања физичког фитнеса предшколске деце.

Као резултат сарадње, професор Франциско Б. Ортега посетиће наш Факултет у својству позивног предавача на научној конференцији EQOL 2019. коју Факултет спорта и физичког васпитања организује у априлу месецу следеће године. То ће уједно бити нова прилика да се успешна сарадња два Факултета подигне на још виши ниво, како у области потенцијалних заједничких аплицирања у оквиру различитих научно-истраживачких пројеката из области здравља, вежбања и спорта, тако и у оквиру могућности мобилности студената и наставног особља као део Еразмус+ програма. 

 

Boris i Francisco B Ortega900

 

Boris i Jonatan R Ruiz900

 

Boris i Cristina Cadenas Sanchez900

ВРХ