Стручно предавање "Специфичне фазе игре у савременом футсалу"

Поштовани студенти,

тренерска организација Фудбалског савеза Војводине у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду организује стручно предавање на тему "СПЕЦИФИЧНЕ ФАЗЕ ИГРЕ У САВРЕМЕНОМ ФУТСАЛУ". Предавач је селектор футсал репрезентације Србије мр Горан Иванчић. Поред њега предавање ће одржати и проф. др Горан Васић на тему "ПОВРЕДЕ У ФУТСАЛУ". Предавање ће бити одржано у амфитеатру Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду (Ловћенска 16), 24.02.2018. године (субота) са почетком у 1400 часова. Позивамо све заинтересоване студенте да дођу и присуствују предавању.

goran ivancic

(извор фотографије: дневне новине "Блиц")

Под покровитељством Државног Универзитета Физичке Културе, Спорта, Младих и Туризма у Москви (Русија), одржана је међународна конференција „ИНТЕГРАЦИЈА НАУКЕ И СПОРТСКЕ ПРАКСЕ У БОРИЛАЧКИМ СПОРТОВИМА“. Испред нашег факултета асистент Валдемар Штајер, студент докторских студија, је презентовао свој рад. На поменутој коференцији пригодно је одржано и такмичење студентата за најбољи научни и стручни рад, а који су презентовали сами студенти. У конкуренцији 24 рада и представника пет земаља: Венецуеле, Кине, Јужне Кореје, Србије и домаћина Русије, наш студент Валдемар Штајер је освојио друго место.

Naučna konferencija u Moskvi - februar 2018

Naučna konferencija u Moskvi - februar 2018

Naučna konferencija u Moskvi - februar 2018

Naučna konferencija u Moskvi - februar 2018

Поштовани студенти,

Универзитетски спортски савез Новог Сада, уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, расписује КОНКУРС за учешће у зимским едукативним и рекреативним активностима 200 најбоље рангираних студената високошколских установа чији је оснивач Скупштина АП Војводине.

Све потребне информације можете наћи на следећим линковима:

  • информације о конкурсу – ЛИНК
  • правилник о условима и критеријумима за учешће – ЛИНК
  • презентација Зимских едукативних и рекреативних активности студената – ЛИНК
  • пријавни образац за студенте - ЛИНК

Поштоване колеге,

обавештавамо вас да је отворен нови конкурс из области ваших факултета за стипендирану мобилност студената на Универзитету у Сплиту.

Информације о конкурсу можете да нађете на сајту Универзитета: http://www.uns.ac.rs/index.php/konkursi-c-2/erazmus/mobilnost-studenata/4472-erazmus-split-1.

Поштоване колеге,

обавештавамо вас да је на нивоу Универзитета у Новом Саду отворен нови конкурс из свих области у понуди Универзитета у Хаену за стипендирану мобилност особља на Универзитету у Хаену, Шпанија.

Информације о конкурсу можете да нађете на сајту Универзитета: http://www.uns.ac.rs/index.php/konkursi-c-2/erazmus/mobilnost-osoblja/4462-erazmus-haen.

За пријаву на конкурс за особље, кандидати треба да провере да ли се уклапају у академску, односно административну понуду Универзитета у Хаену.

Поштоване колеге,

обавештавамо вас да су отворени нови конкурси из области ваших факултета за стипендирану мобилност студената и особља на Аристотеловом универзитету у Солуну, Грчка.

Информације о конкурсима можете да нађете на сајту Универзитета:

СТУДЕНТИ: http://www.uns.ac.rs/index.php/konkursi-c-2/erazmus/mobilnost-studenata/4452-erazmus-solun
ОСОБЉЕ: http://www.uns.ac.rs/index.php/konkursi-c-2/erazmus/mobilnost-osoblja/4454-erazmus-solun

Рок за пријаве за оба конкурса је 12. март 2018.

“SPORT AGAINST VIOLENCE AND EXCLUSION – SAVE”

У организацији координатора пројекта Универзитета спорта у Каунасу, (Литванија) званично је започет нови Еразмус+спорт пројекат у сарадњи са неколико европских Универзитета и инстутуција. Први званични састанак одржан је 08. и 09 02. 2017. године, у саставу присутних професора и сарадника са Универзитета у Палерму (UNPA - Италија), Универзитета у Сплиту, Кинезиолошки факултет (KIFST - Хрватска), Универзитета у Сарајеву, Факултет спорта и тјелесног одгоја (UNSA - Босна и Херцеговина), Универзитета спорта из Каунаса (LSU - Литванија) и представника партнерских невладиних организација WUS, из Граца, (Аустрија), Cesie, из Палерма (Италија), Defoin,  (Шпанијa) и LUSF, из Kаунаса (Литванија), те представника нашег Факултета спорта и физичког васпитања, Универзитета у Новом Саду (Србија).

Испред наше институције, активности нашег Универзитета и факултета као и пројектне активности, представио је продекан за наставу проф. др Борислав Обрадовић. У тиму представника и пројектних учесника били су проф. др Патрик Дрид и Даринка Коровљев, сарадник за међународну сарадњу. Током састанка утврђене су  и распоређене пројекте активности како научно – истраживачке тако и административне. Током боравка посећен је Универзитет спорта и истраживачки центар, те канцеларија за међународну сарадњу коме је присуствовала и деканица факултета спорта Универзитета у Каунасу. Отворене су нове могућности и припреме за имплементацију пројекта али и за могућу сарадњу у предстојећем периоду са Универзитетом спорта у Каунасу.  Захвљујемо се овим путем координаторима и домаћинима овог састанка као и свим партнерским институцијама на продуктивном и успешном раду.

Kaunas 2

Kaunas 1

Успешном састанку о предстојећој сарадњи одржаном 02.02.2018. године у ректорату Универзитета у Новом Саду присуствали су проректорка за науку проф. др Снежана Смедеревац, декан нашег факултета проф. др Дејан Мадић, декан Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић и проректор Педагошког универзитета "Кузма Мињин" проф. др Михаил Соловљев и декан Факултета спорта и физичког васпитања проф. др Денис Вороњин.

Делагација Државног педагошког универзитета у Нижњем Новгороду посетила је ректорат Универзитета у Новом Саду са циљем успостављања сарадње, а посебно сарадње са Факултетом спорта и физичког васпитања и Педагошким факултетом. Овај универзитет основан је 1911. и до данас је  је покренуо више од 150 студијских програма са 1000 нових професора. Један је од најстаријих педагошких универзитета у Русији. Универзитет је добио име по руском трговцу и хероју руске историје Кузма Мињину, у 17. веку (у одбрани Русије од пољске инвазије), и смештен на ушћу две реке, Волге и Оке.

Кузма Мињин Педагошки универзитет обухвата 6 факултета (основне, мастер и докторске студије) са више од 12.000 студената у 26 области високог и стручног образовања.

Факултет физичког васпитања и спорта који је у саставу овог универзитета основан је 1947. године, и најстарији је факултет ове области у том региону.

Обухвата 3 катедре:

  1. Катедра за теоријске основе физичке културе
  2. Катедра физичке културе
  3. Катедра за физичко васпитање и спорт

 

Споразум о сарадњи потписан је јуче, 05.02.2018. године са представницима Стонотениског клуба "Нови Сад". Састанку су присуствовали председник Стонотениског клуба "Нови Сад", Дан Фрациле, и стонотениски тренер Бранко Ђукић. Уговорена је предстојећа сарадња, а декан факултета, проф. др Дејан Мадић, заједно са гостима и професорима прецизирао је почетак реализације нових стручних и научних садржаја у предстојећем периоду.

Saradnja sa STK Novi Sad

Saradnja sa STK Novi Sad

Saradnja sa STK Novi Sad

Презентација о стипендијама за студирање у Мађарској

Представници Темпус фондације из Мађарске одржаће презентацију на Универзитету у Новом Саду о могућностима стипендирања студија у Мађарској за студенте из Србије. Презентација ће се одржати 9. фебруара 2018. године, с почетком у 13.30 часова, у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду.

Презентација ће се фокусирати на програм стипендирања Stipendium Hungaricum Scholarship programme који студентима из Србије нуди бесплатно школовање на нивоу основних, мастер и докторских студија, као и месечну стипендију, смештај у дому или накнаду за трошкове смештаја у току целог периода студирања.

Кандидати из Србије могу да изаберу студијски програм из различитих области као што су пољопривреда, инжењерство, економија, природне науке, просторно планирање, одрживи развој и међународна сарадња.

Детаљније информације:

http://studyinhungary.hu/study-in-hungary/menu/stipendium-hungaricum-scholarship-programme

Одржана Светосавска академија на ФСФВ

Сваке године, Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду традиционално организује Светосавску академију у част нашег великана и просветитеља. Овогодишњи кум славе је наш уважени проф. др Драгослав Јаконић.

Светосавску академију је у суботу 27.01.2018. године у 15 часова отворио отац Горан Димић обредом резања славског колача и освећења кољива, након чега се гостима  обратио декан факултета, проф. др Дејан Мадић, који је свима срдачно пожелео добродошлицу. Овогодишњи гости били су: др Милош Галантић, чији је професионални фокус право у спорту, наш беседник, чланови хора КУД-а ,,Светозар Марковић“, који су својим присуством увеличали овај догађај, и наш репрезентативац у рвању, освајач златне медаље на Олимпијским играма 2016. године, Давор Штефанек.

Ове године су и они најмлађи показали нашим гостима и својим наставницима колико су надарени и по чему су другачији од других. Студенти Факултета су кроз глуму, певање и савремени покрет поредили живот нашег просветитеља са свакодневним животом, како бисмо нешто научили из његовог животног пута.

Најбољи студент и најбоља студенткиња нашег Факултета ове школске године су колегиница Наташа Радуловић и колега Ненад Ћирковић, а Светосавски златник Факултета спорта и физичког васпитања за укупан наставни и ненаставни учинак, као и комуникацијске вештине, добила је наша драга MSc Даринка Коровљев.

Пред сам крај свечаности проф. др Драгослав Јаконић је предао кумство нашем репрезентативцу, Давору Штефанеку. Хор је затворио свечаност Светосавском химном, након чега су нам се гости придружили на коктел послужењу испред великог амфитеатра. Кроз овогодишњи програм водила нас је студенткиња треће године, Анђела Филиповић. Ускликнимо с љубављу!

Svetosavska akademija 2018

Svetosavska akademija 2018

Svetosavska akademija 2018

Svetosavska akademija 2018

Фејсбук страница факултета поново у функцији

Поштовани студенти,

Фејсбук страница Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду је, након решених проблема са ауторским правима, поново стављена у функцију на новој адреси. Трудићемо се да Вас редовно информишемо о свим важним дешавањима везаним за студирање, спортске ваннаставне активности, промоције спортских догађаја и сл., али исто тако позивамо и Вас да се укључите у рад странице и допринесете богатству садржаја и информација које ће се моћи прочитати на њој. Новој, освеженој страници ФСФВ на највећој друштвеној мрежи можете приступити преко ОВОГ ЛИНКА.

fsfv facebook

ВРХ